Ο Θησαυρός του Αλή Πασά

ΘΗΣΑΥΡΟΣ ΑΛΗ ΠΑΣΑ. ΤΙ ΒΡΕΘΗΚΕ ΚΑΙ ΤΙ ΑΠΟΜΕΝΕΙ ΚΡΥΜΜΕΝΟ

Ο Θησαυρός του Αλή Πασά είναι ο μεγαλύτερος καταγεγραμμένος θησαυρός από την εποχή της Τουρκοκρατίας. Ο Αλή Πασάς αναρριχήθηκε απο ένας κοινός κλέφτης και έφτασε να διοικεί μια τεράστα έκταση, αυτός και τα παιδιά του. Το “κράτος εν κράτει” του Αλή Πασά και των παιδιών του περιελάβανε την Ήπειρο, Θεσσαλία, Στερέα Ελλάδα, Πελοπόννησο και τμήμα της Μακεδονίας. Επέβαλε βαριά φορολογία στους υπηκόους του, ήταν φιλοχρήματος αλλά και προστάτης των Χριστιανών καθώς ίδρυε εκκλησίες.

Πιθανώς το αίτιο για αυτή τη στάση του ήταν εξαιτίας και της Ελληνικής καταγωγής, της Χριστιανής μητέρας του, της Χάμκω. 10o ΕΠΕΙΣΟΔΙΟ Q&A ΣΤΟ ΚΑΝΑΛΙ ΑΝΙΧΝΕΥΤΕΣ ΜΕΤΑΛΛΩΝ ΚΥΡΙΤΣΗΣ.

Πολλοί ερευνητές με ανιχνευτές μετάλλων έσκαψαν στο παρελθόν, σκάβουν και θα συνεχίσουν να σκάβουν στο μέλλον αναζητώντας το χρυσό του Αλή Πασά. Στο 10ο επεισόδιο της σειράς Q&A #StoriesByKyritsis του καναλιού μας έχει τίτλο “Θησαυρός Αλή Πασά & η Εθνική Τράπεζα της Ελλάδας”. Μαθαίνουμε για τον αμύθητο θησαυρό, εκατομμύρια χρυσά νομίσματα τα οποία βρέθηκαν και καταγράφηκαν επίσημα απο το θησαυρό του Αλή Πασά στο αρχοντικό του στα Γιάννενα. Η ΕΘΝΙΚΗ ΤΡΑΠΕΖΑ ΤΗΣ ΕΛΛΑΔΑΣ Ποιος διαχειριζόταν το πλούτο του Αλή Πασά που ήταν αμόρφωτος? Το τεράστιο κράτος του είχε ανάγκη από έναν Υπουργό οικονομικών ο οποίος ήταν Έλληνας.

Στο βίντεο μας αποκαλύπτουμε τον έμπιστο Έλληνα γραμματικό και οικονομολόγο του Ιωάννη Σταύρου αλλά και το γιό του Γεώργιο Σταύρου. Θα εκπλαγείτε αν μάθετε πως συνδέεται ο χρυσός του Αλή Πασά με την σύσταση της πρώτης Ελληνικής τράπεζας, της Εθνικής τράπεζας της Ελλάδας. Μπορούμε να υποθέσουμε ότι η πρώτη Ελληνική τράπεζα φύτρωσε μέσα από τις στάχτες του Αλή Πασά? Δείτε ποιος ήταν ο βασικός μέτοχος και ιδρυτής της? Άραγε υπάρχει κρυμμένος και άλλος χρυσός?

Δείτε τις απαντήσεις στο 10ο επεισόδιο της νέας σειράς Q&A #StoriesByKyritsis. Πλέον έχετε τη δυνατότητα να μας κάνετε ερωτήσεις σχετικές με έρευνα και ανιχνευτές μετάλλων στο Facebook, Youtube ή και τηλεφωνικά, εμείς επιλέγουμε τις καλύτερες και σας απαντάμε με βίντεο! Αναμένουμε τις ερωτήσεις σας! Υπενθυμίζουμε ότι μπορείτε να εγγραφείτε στο κανάλι μας από το εικονίδιο στο κάτω δεξί μέρος της οθόνης του βίντεο.