ta odoiporika tonamenon thisauron

Τα Οδοιπορικά των Χαμένων Θησαυρών, είναι ένα βιβλίο 246 σελίδων μαζί με εικόνες και χάρτες το οποίο εμπεριέχει κείμενα που αναφέρονται σε αποκρύψεις αμύθητων θησαυρών και καθοδηγούν στον εντοπισμό και την ανακάλυψή τους. Κανείς δεν γνωρίζει κατά πόσο ανταποκρίνονται στην πραγματικότητα, πόσο παλιά είναι, πότε γράφτηκαν και από ποιους· αλλά αυτό δεν έχει και τόσο μεγάλη σημασία. Οι κυνηγοί θησαυρών τα θεωρούν αυθεντικά και κάποιοι έχουν αφιερώσει τη ζωή τους στην αναζήτηση και στον εντοπισμό αυτών των θησαυρών.

Στο βιβλίο περιλαμβάνονται περισσότερα από 200 οδοιπορικά κείμενα σχετικά με κρυμμένους θησαυρούς στην Ελλάδα και στα Βαλκάνια, καθώς και διάφοροι χάρτες που τα συνοδεύουν· χάρτες για τους οποίους δαπανήθηκαν από τους θησαυροθήρες τεράστια χρηματικά ποσά για την απόκτησή τους.

19€ Δείτε το εδώ

anazitontas thrilikous thisavrous biblio shmadia antarton mpaimpakis

Αναζητώντας Θρυλικούς Θησαυρούς λοιπόν, αλλά και κάποιους λιγότερο θρυλικούς, πλην όμως αρκούντως σημαντικούς. Κρυμμένοι υπόγειοι ναοί και χρυσά αγάλματα εκπληκτικής τέχνης και ομορφιάς, σεντούκια με χιλιάδες χρυσά και αργυρά νομίσματα καθώς και πολύτιμους λίθους, χρυσοφόρα ναυάγια, χαμένα αρχεία, σημάδια αποκρύψεως θησαυρών και πολύτιμα τελετουργικά αντικείμενα, θησαυροί έκπτωτων μοναρχών, ηρώων, ληστών, πειρατών και αιμοδιψών κατακτητών, ράβδοι χρυσού και αργύρου, εξαιρετικά τεχνουργήματα και τιμαλφή, όλα, σύμβολα της ανθρώπινης ματαιοδοξίας, της επιδίωξης για αναγνώριση, της δίψας για δύναμη και υπεροχή. Ζωές που χάθηκαν, άνθρωποι που καταστράφηκαν, όνειρα βασισμένα στην ελπίδα ανεύρεσης ενός θησαυρού, απληστία και πονηριά.

Στα δεκαπέντε κεφάλαια αυτού του βιβλίου θα διαβάσετε για όλα όσα προαναφέρθηκαν, μαζί με βιογραφίες, ιστορικά τεκμηριωμένα στοιχεία, μύθους, μαρτυρίες, σχόλια και πολλά άλλα.

18€ Δείτε το εδώ

book

Αυτό το κλασικό βιβλίο ραβδοσκοπίας, από τον TOM GRAVES, αποτελεί την ποιο αξιόπιστη πηγή πληροφοριών και εκμάθησης της αρχαίας τέχνης της ραβδοσκοπίας. Εκατομμύρια ραβδοσκόπων παγκοσμίως, μυήθηκαν στα μυστικά της ραβδοσκοπίας μελετώντας το.

Πέραν από παραδείγματα έρευνας, και προσδιορισμό πιθανών σφαλμάτων, το βασικό νόημα αυτού του έργου είναι να δώσει την δυνατότητα στον αναγνώστη να αναπτύξει δικές του τεχνικές και τρόπους λειτουργίας ανάλογα την περιοχή και το είδος που αναζητά.

Πολλά συγγράμματα ραβδοσκοπίας έχουν αποτύχει σε αυτό τον τομέα καθώς θεωρούν δεδομένη την εφαρμογή των τεχνικών τους σε όλους τους χειριστές, υστερώντας τους την δυνατότητα δικών τους πειραματικών συμπερασμάτων.

Ο ΤΟΜ GRAVES αντίθετα διδάσκει με πειραματισμό, προσπάθεια και σφάλμα.Έχει πληροφορίες για κατασκευή ραβδοσκοπικών οργάνων την χρήση και ιδιαιτερότητες τους, ραβδοσκοπία επί χάρτου, σε χωράφι, ανθρώπινη αύρα, αναζήτηση νερού, μετάλλων, αντικειμένων, εύρεση βάθους στόχου κα.

15€ Δείτε το εδώ

peri thisauron kai thisayrothirias mpaimpakhs

Μέσα από τις σελίδες του βιβλίου «Περί θησαυρών και θησαυροθηρίας» , θα ταξιδέψετε στο μαγικό κόσμο των χαμένων θησαυρών και θα μάθετε τα πάντα για τη θησαυροθηρία, τους θρύλους για κρυμμένο χρυσό ανά την Ελλάδα, τις παραδόσεις, καθώς και τη σχετική νομοθεσία για ανιχνευτές μετάλλων.

Ακόμη, θα διαβάσετε δεκάδες περιπτώσεις εύρεσης και αναζήτησης θησαυρών, την ιστορία τους, τις περιοχές, τους τρόπους δράσεις των χρυσοθηρών, τις εξαπατήσεις που έγιναν με πρόσχημα την αναζήτηση ενός θησαυρού, καθώς και πολλά άλλα, όπως αυτά προκύπτουν μέσα από ένα σύνολο δημοσιευμάτων του τύπου για έρευνες χρυσού – σε ένα χρονικό διάστημα 150 ετών (1849 – 2000) – που ο συγγραφέας Ιωάννης Μπαϊμπάκης, κατάφερε με πολύ κόπο να εντοπίσει, να συγκεντρώσει και να ξαναφέρει στην επιφάνεια.

Πρόκειται για ένα μοναδικό στο είδος του έργο, που δεν πρέπει να λείπει από καμία βιβλιοθήκη.

20€ Δείτε το εδώ

Βιβλίο για αντάρτικα σημάδια και σύμβολα κρυμμένων θησαυρών χρυσό, λίρες

Μέσα από τη πολύχρονη και εξαιρετικά μοναδική έρευνα του Γιάννη Μπαϊμπάκη,
θα γνωρίσετε μέσα στις 454 σελίδες του βιβλίου “Σημάδια και σύμβολα κρυμμένων θησαυρών”
το μαγικό κόσμο των σημαδιών και των συμβόλων που έχουν χρησιμοποιηθεί
ανά τον κόσμο για να προσδιορίσουν χώρους απόκρυψης χρυσού, θησαυρών, για λίρες
ή για να οδηγήσουν σε σημεία ειδικού και γενικού ενδιαφέροντος.
Πιο συγκεκριμένα στο έργο του βρίσκονται περισσότερα από 2000 σημάδια και σύμβολα
απόκρυψης θησαυρών και μαρκαρίσματος τόπων ενδιαφέροντος.
Ακόμη θα διαβάσετε για τις μονάδες μέτρησης, τα αριθμητικά συστήματα,
τα αλχημικά σύμβολα και τις παγίδες θανάτου.
Πολύ σημαντικό είναι το κεφάλαιο που αφορά τα αντάρτικα σημάδια απόκρυψης,
από τη περίοδο της κατοχής και του εμφυλίου πολέμου στην Ελλάδα, μαζί με πληροφορίες για χρυσές λίρες, συσκευασία υλικών, τεχνικές απόκρυψης και άρση παγίδευσης, κρυπτογραφία και πολλά άλλα,
όπως επίσης και το κεφάλαιο για το σχέδιο «κόκκινη προβιά».
Δύο παραρτήματα στο τέλος του βιβλίου περιλαμβάνουν εικόνες σημαδιών-από τη προσωπική συλλογή του συγγραφέα-και χάρτες θησαυρών.

 

25€ Δείτε το εδώ

book

Το βιβλίο Ραβδοσκοπίας γνώση…εκκρεμές, έρχεται ώς η συνέχεια του δημοφιλούς “Ραβδοσκοπία-Ραδιαισθησία-Εκκρεμές”, με όλες τις σύγχρονες ερμηνίες στο ανεξάντλητο κεφάλαιο της ραβδοσκοπίας.

Η ραβδοσκοπία είναι μία φυσική ικανότητα του ανθρώπου, να αντιλαμβάνεται με τη διαίσθηση, όσα δεν μπορεί να αντιληφθεί ο νούς στην καθημερινότητα του, μέσω των 5 αισθήσεων του.

Είναι κάτι περισσότερο απο ενα απλο πνευματικό εργαλείο, με όλα του τα παράδοξα. Είναι μια τέχνη, ενα εργαλείο που το χρησιμποιείτε για να εξιχνιάσετε ό,τι πρόβλημα μπορείτε να φανταστείτε. Το βιβλίο αυτό προσφέρει απλά και αποτελεσματικά εργαλεία, σε όλους εκείνους που θέλουν να ασχοληθούν με τη ραβδοσκοπία και το εκκρεμές, προχωρώντας, πέρα απο τις θεωρητικές πληροφορίες, σε συγκεκριμένες ασκήσεις και μεθόδους εφαρμογής, που θα σας βοηθήσουν να γνωρίσετε, να εξασκηθείτε, να εμπεδώσετε και να κατακτήσετε την τέχνη της ραβδοσκοπίας.

Είναι απλό, σαφές και με περιεκτικότητα, είναι το καλύτερο βιβλίο στο είδος του.

 

22€ Δείτε το εδώ